האם אתם באמת יכולים לשמור על מכשיר ההחייאה שלכם מפני גניבה?
במשך השנים האחרונות אנו נתקלים בעשרות מקרי גניבה של מכשירי החייאה מסוג דפיברילטור. תופעה שלצערנו הולכת וגוברת עם הזמן בכלל חלקי הארץ. הגניבות בעיקרן מתרחשות בבנייני מגורים ומגדלים פרטיים אך גם ממקומות ציבוריים ובתי עסק. לטובת הכלל, מספר דגשים חשובים אשר כבר היום עוזרים ללקוחותינו לצמצם משמעותית את הסיכון לגניבת המכשיר.
מהנתונים בשטח עולה כי כ-58% מהתקפי הלב מתרחשים לפני גיל 65, כ- 30% מתים מהתקף לב עוד לפני קבלת עזרה רפואית. נתונים אלה ועוד גרמו לעלייה משמעותית במודעות החברה לבעיה וחיזקה את ההבנה שיש באפשרותנו להילחם בסטטיסטיקה ולשמור על החיים שלנו ושל הסובבים אותנו, כל זאת על ידי השקעה במכשיר החייאה מסוג דפיברילטור. כיום ניתן למצוא את המכשיר במקומות ציבוריים, בבתי עסק, במפעלים, בבנייני מגורים ואף אצל אנשים פרטיים.
מכשיר הדפיברילטור מיועד לספק טיפול יעיל ומקצועי בעת דום לב פתאומי ומתוכנן כך שגם אזרחים מן השורה ללא שום ניסיון או ידע רפואי יכולים להשתמש בו בזמן אמת להציל חיים בצורה יעילה בזמן אמת.
תופעת הגניבות הינה תופעה שכיחה במיוחד כשמדובר במכשירים לא זולים, בעלי ביקוש רב אשר ממוקמים לרשות הכלל ולרוב בצורה לא מסודרת. הסיכון העיקרי בגניבה מעבר לנזק הכספי, הינו המחסור במכשיר ההחייאה כך שבזמן אמת לא יתאפשר הטיפול הראוי ואף ייתכן מצב של נזק בלתי הפיך עד מוות.
מניסיוננו וניסיון לקוחותינו, מספר דגשים למניעה וצמצום הסיכון לגניבת מכשיר הדפיברילטור:
- מיקום – יש להקדיש מחשבה בבחירת המיקום של המכשיר כך שיהיה מוסתר ולא גלוי לכולם אך גם נגיש במקרה הצורך. ההמלצה שלנו היא למקם את המכשיר בקומה השנייה לבניין או בחדר השירות, במידה ויש מצלמות אז סמוך למצלמה, וליידע את דיירי הבניין והגורמים הרלוונטיים בלבד על מיקומו של המכשיר. במידה ויש אפשרות לנעול את האזור ולספק מפתחות לכל הדיירים יש לעשות כך.
- אחסון – מכשיר הדפיברילטור והאביזרים הנלווים לו צריכים להיות מאוחסנים בארון סגור ייעודי לדפיברילטור אשר יחובר לקיר בצורה חזקה- כבר במספר מקרי גניבה נותק הדפיברילטור מהקיר יחד עם הארון. ההמלצה שלנו היא שימוש בארון לדפיברילטור שבנוי ממתכת חזקה, בעל אזעקה שפועלת בעת פתיחתו וכך מתריע בעת גניבה או במקרה חירום, ובעל מפתחות חירום ומפתחות רגילים.
- מפתח – בכל ארון של מכשיר הדפיברילטור יש מפתח רזרבי שנמצא אצל השומר או האחראי בבניין, ומפתח למקרה חירום בארון שמוגן על ידי פאנל לניפוץ בעת מקרה חירום. ההמלצה שלנו היא למקם את המפתח הרזרבי אצל הדייר עם הנוכחות המרבית בבניין ובמידה ומתאפשר גם את מפתח החירום למקם סמוך למכשיר במקום הידוע לרלוונטיים.
- בקרה ומעקב – הסכנה העיקרית בגניבת המכשיר היא שבעת מקרה חירום נגלה כי המכשיר איננו. המכשיר מחויב לעבור בדיקה של גורם מוסמך פעם בשנה – בדיקה שמתבצעת על ידינו. מעבר לפעם בשנה שנפגשים עם המכשיר, ההמלצה שלנו היא להכניס נוהל בדיקה שבועי בבניין בו מוודאים כי המכשיר נמצא והכל תקין.
בשורה התחתונה, האם אתם באמת יכול שמור על מכשיר ההחייאה שלכם מפני גניבה? התשובה היא שניתן לצמצם בעשרות אחוזים את האפשרות לגניבה במידה ומקפידים על הדגשים.
אנו מקווים שהתופעה המכוערת הזו תיעלם במהירות כמו שהיא באה ושכל מי שהשקיע במכשיר יוכל ברגע האמת להשתמש בו ולהציל חיים בזמן אמת ללא סיבוכים מיותרים !